SOLGAR SABAL PALMA

SOLGAR SABAL PALMA,OPUNCIJA I LIKOPEN KOMPLEKS KAPSUlA 50


Proizvod sadrži jedinstvenu kombinaciju prirodnih sastojaka, nezasićenih masnih kiselina, sterola i minerala neophodnih za očuvanje i unapredenje zdravlja muškaraca srednje i starije dobi. Sabal palma ima dokazani protektivni i terapijski učinak na simptome benigne hiperplazije prostate (BHP), a zajedno sa opuncijom ublažava simptome BHP-a, olakšava mokrenje i smanjuje volumen prostate. Likopen ima protektivno djelovanje i smanjuje rizik od razvoja karcinoma prostate. Likopen i opuncija, zajedno sa selenom, svojim sinergistickim djelovanjem doprinose stvaranju boljeg HDL/LDL, smanjenju agregacije trombocita i smanjenju odlaganja holesterola u stijenama krvnih žila, čime smanjuju rizik od ishemijskih bolesti kardiovaskularnog  sistema.
Cink, uz selen, čini osnovu za bolje funkcionisanje imunog sistema, tako što pospješuje učinkovitost T i B limfocita i time pomaže u obrani od raznih infekcija. Cink ima i povoljan uticaj na metabolizam glukoze, lipida i proteina što je neophodno za rad stanica i organa te doprinosi boljim kognitivnim funkcijama.
Sastav u dnevnoj dozi (2 kapsule): Standardizovani ekstrakt plodova sabal palme 100mg, prah cvijeta indijske smokve (opuncija) 100mg, cink 20mg, likopen 8mg, selen 50mcg
Način primjene: Uzimati 2 kapsule u toku dana uz obrok ili po preporuci ljekara.
Napomene: Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu ishranu. Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti. Čuvati van domašaja male djece.