SOLGAR SIKAVICA

SOLGAR SIKAVICA 60 KAPSULA

Glavna aktivna supstanca flavonoid - silimarin, svojim ukljucivanjem u metaboličke procese u organizmu pospješuje proces detoksifikacije u jetri povećanjem nivoa glutationa, ali i poticanjem regeneracije i sinteze zdravih stanica jetre. Povećanje nivoa glutationa ima značajan učinak i na stvaranje glutation-peroksidaze, jednog od najmoćnijih antioksidansa u organizmu, a inhibicijom leukotrijena postiže se protivupalni učinak.
Protivupalni učinak i sinergističko djelovanje na pravilnu replikaciju stanica kože može značajno poboljšati kliničku sliku psorijaze.
Sastav u dnevnoj dozi ( 1 kapsula ): prah sikavice 300 mg i standardizovani ekstrakt sjemenki sikavice, standardizovan na ukupne flavonoide uključujući 140 mg (80%) silimarina 175 mg
Način primjene: Uzima se 1 kapsula na dan uz obrok ili po preporuci ljekara. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu ishranu. Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti. Čuvati na suvom i tamnom mjestu, van domašaja djece, pri temperaturi do 25° C.