NONI LUCAS BIO SOK

NONI LUCAS Bio sok

 


NONI (lat. Morinda citrifolia) je biljka iz porodice Rubiaceae, koja raste u obliku grmolikog drveta, visine od 3  do 10 metara. Noni biljka raste u tropskim područjima – od jugoistočne Azije i Australije, preko ostrva Tihog okeana do središnje i južne Amerike, pa do Afrike i Madagaskara.

 

Vrlo je otporna na sušu, kao i na slana staništa. Ima velike, tamnozelene listove, cvate i donosi plodove koji sazrijevaju tokom cijele godine (12 berbi godišnje). Nezreli plodovi su zelene boje, a kad su potpuno zreli postaju bijelo-žućkasti, veličine 7-12 cm i intenzivnog su mirisa i ukusa.

 

Svaki plod ima preko 150 sjemenki, koje su tamno crvene boje (zbog kojih sok i ima takvu boju). Plodovi, listovi i korijenje noni biljke se u tradicionalnoj primjeni koriste više od dva milenijuma protiv bolova, za bolju probavu, kod problema sa kožom, kosom, noktima i za brže zacjeljivanja rana.


Noni plod sadrži veliki broj hranljivih materija, neke od njih su: vitamini i minerali (C, B1, B2, B3, B6, E; natrij, kalij, gvožđe, mangan, magnezijum, …); 18 aminokiselina; terpeni; polisaharidi; antrakinoni; skopoletin.

 

Opis:


Vrhunski kvalitet
NONI Lucas sok je 100% čisti izvorni sok, bez dodate vode, drugih sokova, bez dodatog šećera i konzervansa. Visok kvaliteta soka postignut je jedinstvenim načinom proizvodnje, kojim su enzimi i hranjivi sastojci iz ploda sačuvani na najbolji mogući način.

 

Optimalni uslovi
Izuzetno tlo, bogato mineralima, daje dodatne hranjive sastojke. Plodovi sazrijevaju tokom cijele godine, u  prirodnoj i zdravoj okolini, koja čini poseban ekosistem. Ukoliko se prerano ubere, plod neće sadržati količinu vitalnih hranjivih materija i enzima (mnogi proizvođači beru poluzrele plodove koji u hladnjačama, uz put, dozrijevaju). Za dobijanje NONI Lucas soka koriste se isključivo zreli i kvalitetni plodovi, što ga čini jedinstvenim na tržištu.


Certifikovani način proizvodnje
Ovaj visokovrijedni Noni sok proizveden je iz plodova divlje rastućeg drveta. NONI Lucas  sok je od samog sazrijevanja do punjenja u boce pod strogim nadzorom ispunjavanja bioloških i ekoloških standarda, tako da je proizvođač apsolutno siguran u kvalitet proizvoda.


NONI Lucas je u EU certificiran kao BIO-proizvod.


  • Bez dodane vode ✓
  • Bez dodanog šećera ✓
  • Bez konzervansa ✓
  • Samo zreli plodovi ✓
  • U skladu sa ekosistemom zemlje porijekla ✓