SOLGAR ULJE ŽUTOG NOCURKA

SOLGAR ULJE ŽUTOG NOCURKA 500 mg, 30 mekih kapsula.

Žuti nocurak (Oenothera biennis) je bogat izvor gama linolenske kiseline (GLA) koja pripada kategoriji omega-6 masnih kiselina. Posebno je važan za osobe koje zbog nedostatka učinkovitosti enzima delta-6-desaturaze ne mogu sintetizirati GLA konverzijom iz linolenske kiseline. Kao prekursor prostanglandina serije 1, omega-6 masne kiseline imaju važnu ulogu u smanjenju upalnih procesa u organizmu. S obzirom da je GLA istovremeno i prekursor arahidonske kiseline iz koje nastaju pro-upalni prostanglandini serije 2, preporučuje se istovremeno uzimanje omega-3 masnih kiselina za postizanje najboljeg protuupalnog učinka. Prostanglandini nastali iz omega-6 su materije slične hormonima, a utiču na niz fizioloških funkcija uključujući lučenje hormona i aktivnost živčanog sistema, primarno vezanih za ublažavanje simptoma PMS-a.

Nocurak učinkovito pomaže u smanjenju glavobolje, depresije, napetosti, bolnih grudi, bolnih menstruacija, u slučajevima cista na jajnicima ili dojkama te kod endometrioze. Zbog povoljnog stimulirajćceg djelovanja na živcani sistem preporucuje se dijabeticarima za prevenciju dijabeticke neuropatije, ali je potreban oprez kod osoba oboljelih od epilepsije. Pospješuje i zarastanje rana i izgled kože.
Sastav u dnevnoj dozi (3 kapsule): Ulje sjemenki žutog nocurka 1500 mg, koji sadrži1095 mg linolne kiseline i 126 mg gama linolenske kiseline
Način primjene: Uzimati 1 - 3 kapsule na dan uz obrok ili po preporuci ljekara 
Upozorenje: Trudnice i dojilje se prije upotrebe ovog proizvoda moraju posavjetovati sa ljekarom.
Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu ishranu. Preporucene dnevne doze se ne smiju prekoračiti. Čuvati od domašaja male djece.
Način čuvanja:Čuvati na suvom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.