VISION GUARD PLUS

VISION GUARD PLUS 60 KAPSULA  Vitamini za oči.

Vision Guard Plus je namijenjen svim osobama oslabljenog vida; osobama sa dijagnostikovanim ostecenjenjima oka; osobama koje su svakodnevno izložene svijetlu; novinarima, menadžerima,...svima koji teže dobrom vidu.
Poznato je da lutein kao snažni antioksidans značajno štiti oko. Karotenoidi su skup od kojih je najpoznatiji beta-karoten, a tu su i likopen, lutein i zeaksantin. Lutein je posebno djelotvoran za zaštitu očiju, posebno mrežnice i žute pjege. Apsorbuje štetne plave zrake iz sunčevog spektra, pa sprijećava djelovanje slobodnih radikala na masnoc u očima.
Sastav: vitamin C 300mg,N-acetil cistein 100mg,taurin 100mg,vitamin E 67mg,ekstraktocanice 25mg,ekstrakt ploda borovnice 20mg,lutein (sadrži 500mcg zeaksantina) 10mg,cink 10mg,ekstrakt listova ginka 10mg,prirodni beta karoten 2.4mg,ostali karotenoidi 8mcg,vitamin A 300mcg,selen 25mcg
Način primjene: Uzimaju se 2 tablete na dan uz obrok ili po preporuci ljekara Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu ishranu.Preporucene dnevne doze se ne smiju prekoračiti. Čuvati na suvom i tamnom mjestu, van domašaja djece pri temperaturi do 25° C.